Trochę mnie nie było na blogu ale już jestem i podaje przepis na moje idealne naleśniki. Szukałam, szukałam i wreszcie znalazłam taki przepis, dzięki któremu naleśniki zawsze się udają. Nie przywierają, nie są za suche i zbite, tylko cieniutkie i puszyste, po prostu idealne. A jutro zapraszam na bloga na krokiety naleśnikowe z mięsem i fasolką szparagową.
Składniki:
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- odrobina oleju
Sposób przygotowania:
- Jajka, mąkę, wodę i mleko zmiksować na jednolitą masę. Zamieszać łyżką aby pozbyć się się pęcherzyków powietrza.
- Patelnie posmarować olejem za pomocą pędzelka.
- Naleśniki smażyć z obydwóch stron na rozgrzanym oleju.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój
profil fb
świetny przepis
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie! :)