czwartek, 28 lipca 2016

Krokiety z mięsem i fasolką szparagową

Próbowaliście takiej wersji krokietów? To trochę lżejsza, letnia odmiana tego tradycyjnego dania. Jeżeli macie mięso z zupy z poprzedniego dnia, fasolkę szparagową i natkę z pietruszki to spróbujcie zrobić te pyszne naleśniczki, nie pożałujecie.



Składniki:
  • 12 naleśników ( na blogu znajdziecie też przepis na idealne naleśniki)
  • 250g mięsa drobiowego (może być ugotowane mięso z zupy)
  • 100g fasolki szparagowej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • łyżka śmietany
Sposób przygotowania:
  1. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić i pokroić (dosyć grubo).
  2. Mięso ugotować w osolonej wodzie, ostudzone zmielić przez maszynkę do mięsa.
  3. Do mięsa dodać śmietanę sól, pieprz, 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
  4. Dodać fasolkę szparagową i delikatnie wymieszać.
  5. Obtaczać w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb 
Zapisz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...