czwartek, 28 lipca 2016

Krokiety z mięsem i fasolką szparagową

Próbowaliście takiej wersji krokietów? To trochę lżejsza, letnia odmiana tego tradycyjnego dania. Jeżeli macie mięso z zupy z poprzedniego dnia, fasolkę szparagową i natkę z pietruszki to spróbujcie zrobić te pyszne naleśniczki, nie pożałujecie. Pychotka



Składniki:
  • 12 naleśników ( na blogu znajdziecie też przepis na idealne naleśniki)
  • 250g mięsa drobiowego (może być ugotowane mięso z zupy)
  • 100g fasolki szparagowej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 4 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • łyżka śmietany
Sposób przygotowania:
  1. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić i pokroić (dosyć grubo).
  2. Mięso ugotować w osolonej wodzie, ostudzone zmielić przez maszynkę do mięsa.
  3. Do mięsa dodać śmietanę sól, pieprz, 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
  4. Dodać fasolkę szparagową i delikatnie wymieszać.
  5. Obtaczać w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki


A może Ci się przyda: 1. silikonowe foremki do muffinek w różnych kształtach, 2. nieprzywierająca wielokrotnego użytku mata do pieczenia, 3. pojemniczki na przyprawy, 4. wałek do ciasta francuskiego i mamy drożdżówki jak z cukierni, 5. maszynka do ciasteczek, 6. niezawodne magiczne gąbki, 7. jeżeli nie wychodzą Wam równe blaty ciasta przydatna może się okazać krajalnica do biszkoptu, 8. zestaw silikonowych gadżetów kuchennych, 9. a gdy nie mamy gofrownicy dobrym rozwiązaniem może być silikonowa forma do gofrów, 10. półautomatyczna trzepaczka znacznie ułatwi nam pracę, 11. nożyczki do ziół, 12. piernikowe choinki 3D na pewno zrobią wrażenie  13. dozownik do ciasta, którym odmierzymy równe porcje



Zapisz

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...