Składniki:
- 12 naleśników ( na blogu znajdziecie też przepis na idealne naleśniki)
- 250g mięsa drobiowego (może być ugotowane mięso z zupy)
- 100g fasolki szparagowej
- pół pęczka natki pietruszki
- 4 jajka
- bułka tarta
- olej
- sól
- pieprz
- łyżka śmietany
- Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić i pokroić (dosyć grubo).
- Mięso ugotować w osolonej wodzie, ostudzone zmielić przez maszynkę do mięsa.
- Do mięsa dodać śmietanę sól, pieprz, 1 jajko, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
- Dodać fasolkę szparagową i delikatnie wymieszać.
- Obtaczać w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz