Składniki:
- 1 duża cukinia
- 1 papryka czerwona
- pół puszki pomidorów bez skóry
- 200g kiełbasy wędzonej
- duża cebula
- mały pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki keczupu
- olej
- sól
- pieprz
- papryka czerwona w proszku
Sposób przygotowania:
- Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy nasienie, resztę cukinii kroimy w grubą kostkę. Wkładamy do większego garnka, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości. Wyłączamy.
- Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Odkładamy do garnka.
- Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne, kroimy paprykę w kostkę i podsmażamy na oleju do miękkości. Odkładamy do garnka.
- Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Odkładamy do garnka.
- Pomidory blenderujemy, natkę pietruszki siekamy i dodajemy do leczo. Wszystko dusimy.
- Dodajemy keczup, sól, pieprz i paprykę czerwoną w proszku do smaku. Chwilę dusimy.
- Podajemy z pieczywem lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz