Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 1 szklanka mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
1. Białka oddzielić od żółtek (2 żółtka do jednej miseczki a 4 do drugiej).
2. Białka ubić z cukrem, dodać mąkę, olej i proszek. Wymieszać.
3. Podzielić ciasto na 4 części, do każdej dodawać kolejno i wymieszać:
- 2 łyżki kakao + 2 żółtka
- 2 łyżki kiślu różowego
- kieliszek maku
- 4 żółtka
5. Piec około 45 min. w 180 st. C do suchego patyczka.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki
Babka pyszna .jednak jest problem z kisielem np wiśniowy daje kolor brudny fiolet bury prawie a z jakiego uzyskać piękny róż jak na zdjęciu?
OdpowiedzUsuń