Składniki:
- 4 jajka
- szklanka cukru
- opakowanie cukru wanilinowego
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 łyżki kakao
1. Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy majonez. Ubijamy razem przez chwilę.
2. Do ciasta dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy całość delikatnie.
3. Ciasto dzielimy na dwie porcje i do jednej dodajemy kakao.
4. Formę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki.
6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 st. C.
7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz