wtorek, 11 kwietnia 2017

Dwukolorowa babka majonezowa

Jeżeli jeszcze nie wiecie jaką babkę upiec na Wielkanoc to mam dla Was propozycję - wilgotną i szybką babkę majonezową. Pychotka


 Składniki:
  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki kakao
Przygotowanie:
1. Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, dodajemy majonez. Ubijamy razem przez chwilę.
2. Do ciasta dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy całość delikatnie.
3. Ciasto dzielimy na dwie porcje i do jednej dodajemy kakao.
4. Formę z kominem smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.
5. Wlewamy na zmianę oba ciasta do blaszki.
6. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 45 minut w temperaturze 180 st. C.
7. Po wyjęciu i ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą.


Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia-Pychotki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...