środa, 4 lipca 2018

Rolada ziemniaczana w waflu

Czy macie czasem dość jedzenia takich zwykłych ziemniaków do obiadu? Mam dla Was taką inną propozycję ich podania. Smaczne i wbrew pozorom proste w wykonaniu. Pychotka




Składniki:
  • 2 wafle
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 300g pieczarek
  • 1 cebula
  • olej
  • 3 jaja
  • bułka tarta
Sposób przygotowania:
  1. Przysmażamy na niewielkiej ilości oleju posiekane pieczarki z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Do świeżo ugotowanych ziemniaków dodajemy posiekany koperek, sól, pieprz i bardzo dokładnie tłuczemy do uzyskania jednolitej masy.
  3. Na wafle układamy gorącą masę ziemniaczaną. 
  4. Na koniec wafla układamy farsz pieczarkowy i zwijamy. 
  5. Zimną roladę kroimy na 1cm plastry, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...