Składniki:
- 3 kg pomidorów
- 1 kg cebuli
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 puszka ananasów
- 1 puszka kukurydzy
- 6 ząbków czosnku
- chili (na czubek łyżeczki)
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka pieprzu naturalnego
- 3 szklanki cukru
- 1 szklanka octu
- 2 łyżki soli
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Sposób wykonania:
- Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub piórka. Wymieszać z pomidorami, posolić i gotować na małym ogniu 1 godzinę.
- Dodać pokrojonego w kostkę ananasa i paprykę oraz pozostałe składniki oprócz mąki ziemniaczanej. Gotować ok. 30 min.
- Na koniec rozrobić mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody i dodać do sosu. Zagotować, gorący nakładać do słoików i odwracać do góry dnem.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz