sobota, 12 marca 2016

Jajka z pieczarkami i natką pietruszki

Chyba każdy je zna. Idealna przystawka na wszelkie przyjęcia, święta i na co dzień. Farsz, który nam pozostał idealnie nadaje się na kanapki. Pychotka




Składniki: 
  • 1/2 kg pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 10 jajek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Wystudzić.
  2. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić na pół, wyjąć żółtka.
  3. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać wystudzone pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki, majonez, sól i pieprz do smaku.
  4. Farszem napełnić połówki jajek.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb 

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...