sobota, 12 marca 2016

Jajka z pieczarkami i natką pietruszki

Chyba każdy je zna. Idealna przystawka na wszelkie przyjęcia, święta i na co dzień. Farsz, który nam pozostał idealnie nadaje się na kanapki. Pychotka




Składniki: 
  • 1/2 kg pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 10 jajek
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
  1. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju. Wystudzić.
  2. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Przekroić na pół, wyjąć żółtka.
  3. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać wystudzone pieczarki, pokrojoną natkę pietruszki, majonez, sól i pieprz do smaku.
  4. Farszem napełnić połówki jajek.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb 


A może Ci się przyda: 1. zestaw świątecznych pieczątek do ciastek, 2. duża łyżka cedzak, 3. forma na misiowe żelki, 4.genialne czyściki z włókna szklanego, 5. krajalnica do spirali z ziemniaków i mamy przekąski niczym z wakacyjnego kurortu:), 6. miska na przekąski i nareszcie wiadomo co zrobić z łupinami po orzeszkach, 7. obieraczka do szypułek truskawek, 8. zabawny zaparzacz do herbaty, 9. niezastąpiona w każdej kuchni zgrzewarka do woreczków, 10. temperówka do warzyw, 11. podkładka talerz do dziecięcych posiłków, 12. a gdy masz dość brudnych lepiących rąk podczas zagniatania ciasta może przyda Ci się taki silikonowy worek



2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...