Składniki:
- 1 kg filetów z morszczuka
- olej
- 4 jajka
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
- pieprz
- 1 szkl. bulionu z jednej kostki
- puszka ananasów
- 1 słoik papryki konserwowej
- 2-5 łyżek magii
- 8 marchwi
- 6 ząbków czosnku
- 4 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżki octu
- łyżka mąki pszennej
Sposób przygotowania:
- Składniki panierki zmiksować. Rybę pokroić na części, obtoczyć w panierce i smażyć na oleju na złoty kolor.
- Tartą marchew (na dużych oczkach) oraz czosnek przeciśnięty przez praskę obsmażyć na oleju.Przełożyć do bulionu i pogotować do miękkości.
- Dodać cukier, curry, ocet, magii. Wszystko chwilę poddusić.Zagęścić mąką pszenną.
- Paprykę i ananasy pokroić w kostkę. Dodać do sosu.
- Rybę podawać z sosem na gorąco lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz