sobota, 14 maja 2016

Placuszki z parówką

Placuszki z parówką są idealne na śniadanie lub kolację. Najlepsze z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego. Moje dziecko je uwielbia:) Pychotka



Składniki:
  • 2 jajka
  • 2 czubate łyżki mąki
  • parówka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
  1. Jajka roztrzepać, dodać mąkę i dalej mieszać do uzyskania gładkiej masy.
  2. Dodać parówkę i wymieszać.
  3. Smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. 
  4. Podawać z keczupem.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki


A może Ci się przyda: 1. silikonowe foremki do muffinek w różnych kształtach, 2. nieprzywierająca wielokrotnego użytku mata do pieczenia, 3. pojemniczki na przyprawy, 4. wałek do ciasta francuskiego i mamy drożdżówki jak z cukierni, 5. maszynka do ciasteczek, 6. niezawodne magiczne gąbki, 7. jeżeli nie wychodzą Wam równe blaty ciasta przydatna może się okazać krajalnica do biszkoptu, 8. zestaw silikonowych gadżetów kuchennych, 9. a gdy nie mamy gofrownicy dobrym rozwiązaniem może być silikonowa forma do gofrów, 10. półautomatyczna trzepaczka znacznie ułatwi nam pracę, 11. nożyczki do ziół, 12. piernikowe choinki 3D na pewno zrobią wrażenie  13. dozownik do ciasta, którym odmierzymy równe porcje




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...