Składniki:
- 25dag sera białego
- 25 dag mąki pszennej
- 25 dag margaryny
- szczypta soli
- cukier waniliowy
3-4 jabłka
Sposób przygotowania:
- Ser zmielić posiekać z mąką i tłuszczem, dodać cukier waniliowy, zagnieść ciasto.
- Wstawić ciasto na 15-20 minut do lodówki.
- Ciasto rozwałkować na pół centymetra pokroić na 5 centymetrowe kwadraty, na środku położyć grubzy plater obranego jabłka, złączyć po przekątnej rogi ciasta i dobrze skleić.
- Piec w temperaturze 180 st.C na rumiano.
Czy można użyć truskawek zamiast jabłek? Przepis już wykorzystałam z jabłkiem i był bardzo pyszny, dziś jednak chciałbym wykorzystać truskawki bo się marnują. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa chyba bym nie ryzykowała. Truskawki rozciapią się a ciasto odmięknie.
OdpowiedzUsuńI też nie ryzykowałam dałam dla męża truskawki z cukrem a dziś robię z jabłkiem ;-D. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń