Składniki:
- 12 skrzydełek kurczaka
- 1/2 kostki margaryny lub masła
- sól, pieprz
- przyprawa do kurczaka
- 1 kg marchewki
- 1,5 szklanki bulionu drobiowego lub z kostki
- 2 duże pory
- Skrzydełka umyć, osuszyć, obsmażyć na połowie margaryny na złoty kolor, opruszyć przyprawami, wyjąć na półmisek.
- Marchewki obrać, opłukać, pokroić na talarki. Pozostałą margarynę rozgrzać w tym amym rondlu, wrzucić marchewkę, smażyć 10min. Pory oczyścić odciąć zielone liście, białe części pokroić na talarki, dodać do marchewki pod koniec duszenia.
- Skrzydełka ułożyć na jarzynach, dusić jeszcze 30 min. aż marchewki i mięso będą miękkie. W miarę potrzeby podlewać bulionem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz