Składniki:
- 60 dag żółtego sera w kawałku
- 0,5 kostki masa
- 2 serki topione kremowe (200g)
- 30 dag szynki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- natka pietruszki (może być mrożona)
- papryka czerwona
- Zagotowywujemy wodę, tak, by zakrywała ona ser w całości.
- Zdejmujemy garnek z ognia i wkładamy ser na 50 minut do wody (w grubszym woreczku foliowym lub jak kupimy to razem z czerwoną osłonką sera. Ja wyjmuję ser trochę wałkuję i znów wkładam do wody jeżeli cały nie zamienił się w plastyczną masę).
- Masło ucieramy z serkami, dodajemy pokrojoną szynkę, jajka, paprykę i natkę.
- Żółty ser wyjmujemy z wody i rozwałkowywujemy. Rozsmarowywujemy farsz i zwijamy.
- Całość zawijamy w folię i wkładamy na noc do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz