środa, 22 lutego 2017

Naleśniki po meksykańsku

Dzisiaj naleśniki po meksykańsku według mojej wersji. Pyszne, lekko pikantne danie idealne na chłodne dni. Pychotka


Naleśniki wykonać według przepisu na idealne naleśniki.


Składniki:
  • 2 duże marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/4 selera
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki keczupu
  • olej do smażenia
  • papryka czerwona łagodna w proszku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz


Sposób wykonania:
  1. Marchew, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości. Odłożyć.
  2. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i dalej smażyć. Odłożyć do warzyw.
  3. Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić. Na koniec dodać kukurydzę i fasolę.
  4. Gorącym sosem przekładać ciepłe naleśniki, podawać polane keczupem lub posypane serem żółtym.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...