Naleśniki wykonać według przepisu na idealne naleśniki.
Składniki:
- 2 duże marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1/4 selera
- duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1/3 szklanki przecieru pomidorowego
- 4 łyżki keczupu
- olej do smażenia
- papryka czerwona łagodna w proszku
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Marchew, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju dolać niewielką ilość wody i dusić do miękkości. Odłożyć.
- Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i dalej smażyć. Odłożyć do warzyw.
- Do warzyw z mięsem dodać przecier pomidorowy, keczup, sól, pieprz, paprykę w proszku i zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusić. Na koniec dodać kukurydzę i fasolę.
- Gorącym sosem przekładać ciepłe naleśniki, podawać polane keczupem lub posypane serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz