Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 300g ciasta francuskiego
- pół małego słoiczka papryki konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- 8 plasterków sera żółtego
- jajko
- sól, pieprz
- Pierś z kurczaka podzielić na 4 kotlety, lekko rozbić, posolić i popieprzyć.
- Ciasto francuskie podzielić na 4 równe prostokąty, każdy prostokąt ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie.
- Paprykę i ogórki pokroić w słupki.
- Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta.
- Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 min. do zarumienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz