środa, 29 marca 2017

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Jeżeli znudziły Wam się zwykłe kotlety z piersi kurczaka w panierce to mam dla Was propozycję. Pierś z kurczaka z ogórkiem, papryką i serem żółtym zapiekane w cieście francuskim. To moja propozycja na wielkanocny obiad. Pychotka



Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 300g ciasta francuskiego
  • pół małego słoiczka papryki konserwowej
  • 4 ogórki konserwowe
  • 8 plasterków sera żółtego
  • jajko
  • sól, pieprz
Sposób wykonania:
  1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 kotlety, lekko rozbić, posolić i popieprzyć.
  2. Ciasto francuskie podzielić na 4 równe prostokąty, każdy prostokąt ponacinać z dwóch stron tworząc grzebienie.
  3. Paprykę i ogórki pokroić w słupki.
  4. Na środek ciasta kłaść pierś z kurczaka, paprykę, ogórki i 2 plastry sera żółtego.Grabienie ciasta przeplatać na przemian, podwijając pod spód kotleta.
  5. Posmarować kotlety roztrzepanym jajkiem, piec w piekarniku w temp. 200 st. C przez ok. 30 min. do zarumienia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...