Przygotować ciasto i usmażyć naleśniki według przepisu na idealne naleśniki.
Składniki na farsz (na 16 naleśników):
- 8 parówek
- mały słoik papryki konserwowej
- mały słoik ogórków konserwowych
- 20 dag sera żółtego
- 3 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- Parówki kroimy wzdłuż na pół, paprykę i ogórki kroimy na słupki, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
- Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
- Na naleśnika nakładamy pół parówki, po 2 słupki ogórka i papryki, posypujemy serem żółtym. Takiego naleśnika zwijamy i moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
- Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumieniania.
- Podajemy z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz