czwartek, 23 marca 2017

Krokiety z parówką, papryką i ogórkiem

Co robicie gdy zostają Wam naleśniki po obiedzie? Ja mam na to sposób. Z pozostałych naleśników robię takie krokiety z parówką i warzywami. Cieplutkie i chrupiące najlepiej smakują z keczupem lub sosem czosnkowym. Same naleśniki przygotowałam według mojego przepisu na idealne naleśniki. Pychotka





Przygotować ciasto i usmażyć naleśniki według przepisu na idealne naleśniki.

Składniki na farsz (na 16 naleśników):
  • 8 parówek
  • mały słoik papryki konserwowej
  • mały słoik ogórków konserwowych
  • 20 dag sera żółtego
Dodatkowo:
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Parówki kroimy wzdłuż na pół, paprykę i ogórki kroimy na słupki, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Jajka roztrzepujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Na naleśnika nakładamy pół parówki, po 2 słupki ogórka i papryki, posypujemy serem żółtym. Takiego naleśnika zwijamy i moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
  4. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumieniania.
  5. Podajemy z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...