czwartek, 30 marca 2017

Sałatka wiosenna z ogórkiem i koperkiem

Lubicie wiosenne, orzeźwiające sałatki? Mam dla Was świetną propozycję na sałatkę z ogórkiem i koperkiem. Idealna na wszelkie przyjęcia ale też na co dzień. Pychotka



 Składniki:
  • 200g szynki konserwowej
  • 100g ryżu
  • pół puszki kukurydzy
  • 1 długi ogórek szklarniowy lub 4 ogórki gruntowe
  • garść koperku
  • majonez, jogurt
Sposób wykonania:
  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Wstudzić.
  2. Kukurydzę odcedzić na sitku.
  3. Ogórek obrać i pokroić w kostkę.
  4. Szynkę pokroić.
  5. Koperek umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  6. Wszystkie składniki wymieszać i dodać majonez i jogurt w ilości jaką lubimy.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki


A może Ci się przyda: 1. silikonowe foremki do muffinek w różnych kształtach, 2. nieprzywierająca wielokrotnego użytku mata do pieczenia, 3. pojemniczki na przyprawy, 4. wałek do ciasta francuskiego i mamy drożdżówki jak z cukierni, 5. maszynka do ciasteczek, 6. niezawodne magiczne gąbki, 7. jeżeli nie wychodzą Wam równe blaty ciasta przydatna może się okazać krajalnica do biszkoptu, 8. zestaw silikonowych gadżetów kuchennych, 9. a gdy nie mamy gofrownicy dobrym rozwiązaniem może być silikonowa forma do gofrów, 10. półautomatyczna trzepaczka znacznie ułatwi nam pracę, 11. nożyczki do ziół, 12. piernikowe choinki 3D na pewno zrobią wrażenie  13. dozownik do ciasta, którym odmierzymy równe porcje



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...