Składniki :
- 150 g miękkiego masła
- 100 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 cukier waniliowy
- 3/4 łyżeczki sody
- 320 g mąki pszennej
- kolorowe lentilki
Wykonanie :
- W misce ucieramy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem na krem, następnie przesiewamy mąkę z sodą i zagniatamy ciasto.
- Stolnicę oprószamy mąką, rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy kształty (u mnie kwiatki).
- Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ozdabiamy lentilkami.
- Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni C na złoty kolor około 15 minut.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb
Smacznie wygląda! :-)
OdpowiedzUsuń