Składniki:
- 3-4 galaretki
- 2,5 szklanki mleka
- 3 łyżki żelatyny
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 1 cukier wanilinowy
- 0,5 l śmietany 18%
- Każdą z galaretek rozpuszczamy w 2/3 wody podanej na opakowaniu. Gdy stężeją kroimy je w kostkę.
- W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę.
- Do mleka dodajemy cukier puder i cukier wanilinowy. Całość dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia wszystkich składników. Studzimy.
- Do białej masy dodajemy śmietanę 18% i dokładnie mieszamy a następnie dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę i teraz delikatnie mieszamy.
- Przelewamy ją do keksówki wyłożonej folią spożywczą i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb
Wygląda bosko.Zapisuje do wypróbowania w najbliższym czasie :) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń