Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- bułka tarta
- olej
- sól, pieprz
- Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić na pojedyncze piersi a potem jeszcze raz przekroić w poprzek ale nie do końca. Lekko rozbić w woreczku foliowym.
- Do każdej piersi wkładać do środka po plasterku sera i szynki.
- Jajka roztrzepać, dodać pieprz i sól.
- Maczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb Cukiernia Pychotki
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń