czwartek, 18 maja 2017

Kieszonki drobiowe z szynką i serem żółtym

Czy zgadzacie się ze mną, że proste dania są najsmaczniejsze? Kieszonki z piersi kurczaka, sera żółtego i szynki można zrobić i na niedzielny obiad i na większe uroczystości. Są idealne bo lubią je i dzieci i dorośli a przygotowane trochę wcześniej można odgrzać w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.



Składniki:
  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz
Sposób wykonania: 
  1. Piersi z kurczaka oczyścić, przekroić na pojedyncze piersi a potem jeszcze raz przekroić w poprzek ale nie do końca. Lekko rozbić w woreczku foliowym.
  2. Do każdej piersi wkładać do środka po plasterku sera i szynki.
  3. Jajka roztrzepać, dodać pieprz i sól.
  4. Maczać kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  5. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...